Informatief

Dit zijn de kosten om auto te kunnen rijden in 2019

Het is vandaag de dag niet goedkoop om een auto te rijden. De wegenbelasting, de slijtage, het onderhoud, de verzekeringen en daarnaast ook nog de brandstof. Daarnaast zul je de auto ook nog moeten kopen uiteraard. Er is dus ook nog een deel afschrijving op de investering om de auto te kopen. Er zijn verschillende kosten om een auto te kunnen rijden in 2019. Laten we de belangrijkste bespreken.

De verzekeringskosten van een auto in 2019

Er zijn verschillende opties om een auto te verzekeren. Zo kan men kiezen voor een minimale wettelijke dekking. Het is de Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking. Zonder deze dekking mag niemand de weg op. Daarnaast is er ook nog de WA extra dekking, waarbij ook ongevallen met dieren, glasschade en diefstal van de auto gedekt wordt.

Vervolgens is er de allrisk verzekering. Zelfs wanneer iemand schuldig is aan een ongeval wordt alle schade vergoedt (inclusief die van de schuldige partij). De verzekering auto is een kostenpost waaraan niemand ontkomt. Het is echter wel mogelijk om een betaalbare verzekering te kiezen door alle opties goed door te rekenen. Ook zijn er kortingen als iemand weinig schades heeft.

De brandstofkosten voor de auto in 2019

Het is slim om te kijken welke soort brandstof de auto gebruikt. Wanneer iemand meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt is het verstandig om te kiezen voor een lpg auto. Een diesel auto is aantrekkelijk vanaf 12.000 kilometer per jaar. De wegenbelasting is wat duurder bij deze brandstoffen, maar de brandstofkosten zijn lager. Het helpt om de kosten beheersbaar te houden als men veel rijdt. Een liter benzine wordt tegenwoordig steeds duurder. Het is daarom slim om voor een zuinige auto te kiezen. De nieuwere auto’s zijn vaak een stuk zuiniger in het verbruik dan hun voorgangers.

De wegenbelasting

Het is prettig om op goede wegen te rijden, die goed onderhouden worden. De wegenbelasting zorgt hiervoor. De wegenbelasting is afhankelijk van hoe zwaar de auto is en welke brandstof de auto gebruikt. We benoemden dit net al. Hoe zwaarder een auto is, hoe meer wegenbelasting men betaalt. Een Fiat 500 betaalt minder wegenbelasting dan een grote Audi A8 of Mercedes 600. Ook is de wegenbelasting van een diesel of van een lpg auto wat hoger. Houdt hier rekening mee bij het kopen van een auto. Vergeet daarnaast de kosten van het onderhoud niet!

Lees ook: Een lening afsluiten om een auto te kunnen financieren.